ολγαΔκατεριναΦ

Όλγα Δανιηλοπούλου και Κατερίνα Φρουζάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπηρεσίες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Το Ίδρυμα Γ. Σπυρόπουλου διαθέτει μια σημαντική βιβλιοθήκη, ειδικευμένη στην Αφαίρεση σαν διεθνές κίνημα. Υπάρχουν επίσης πολλοί τόμοι αναφερόμενοι σε άλλα είδη τέχνης, κατάλογοι, περιοδικά κτλ. Δεν πρόκειται για δανειστική βιβλιοθήκη, είναι όμως επισκέψιμη
( προς το παρόν ) με ραντεβού δια τηλεφώνου. Η βιβλιοθήκη περιέχει επίσης πληθώρα αρχειακού υλικού πού αφορά στο έργο και την σταδιοδρομία του ζωγράφου.

Τα αρχεία του ιδρύματος είναι βασισμένα πάνω στον τεκμηριωμένο κατάλογο των έργων του Γ. Σπυρόπουλου, όπως έχει καταρτιστεί στην διδακτορική διατριβή του Γ. Χ. Παπαιωάννου. Αυτός ο κατάλογος απαριθμεί τα περίπου 1.400 έργα του καλλιτέχνη.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ
Το ίδρυμα κατέχει όλα τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του καλλιτέχνη. Συνεπώς σε περιπτώσεις φωτογράφησης, αναπαραγωγής, δημοσίευσης και άλλων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το έργο ή την ζωή του καλλιτέχνη πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με το ίδρυμα για την σχετική άδεια.

Το ίδρυμα και μόνον έχει την δικαιοδοσία να γνωμοδοτεί για την αυθεντικότητα των έργων του ζωγράφου. Επίσης να εκδίδει πιστοποιητικά γνησιότητας για έργα που προσέρχονται στο μουσείο για εξέταση.

 

Μετά την διαδικασία αναγνώρισης και επαλήθευσης ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει την έκδοση ενός πιστοποιητικού γνησιότητας, με σχετική χρέωση.